A Travellerspoint blog

Stornoway til Kirkwall

semi-overcast 12 °C

Det er søndag ettermiddag i Kirkwall, åtte timer til båten til Shetland går. Heldigvis er det også kvelden for finalen i fotball-vm, så jeg får nok tida til å gå.
Siden dette blogginnlegget er skrevet på telefon, får jeg ikke lagt inn bilder. Så bilde av Orkenøyenes flagg i frisk bris kommer neste gang. Flagget er som vårt, de tynne hvite stripene er bare skifta med gule.
Dere må også forestille dere bilde av teltet og sykkelen på heiene øst for Ullapool. Jeg sykla en kjerrevei over til Ardgay, og campa underveis.
Fra Ardgay hadde jeg tenkt å ta tog. Jeg venta to timer, og skifta kjapt i venteskuret. Når toget kom, så hadde det plass til meg, men ikke sykkel..
Så jeg sykla 4 timer til, og havna i Bettyhill.Bildet av Bettyhill Hotel, hvor er viss Haakon var "freequent" under andre verdenskrig, kommer også neste gang.
Fra Bettyhill var det fem mil til Scrabster, og derfra tok jeg båt til Stromness på Orknøyene. Idag har jeg bare tråkka 25 km fra Stromness til Kirkwall. Jeg stoppa for å se på steinsirkler på Stenness og Brodgar, og for for å spise sjokoladekake i Finstown.
Det var forresten ikke bare toget som ikke hadde plass til meg. Jeg prøvde å ta buss fra Bettyhill til Thurso, tre km fra fergeleiet i Scrabster. Bussen viste seg å være en minibuss, og sjåføren smilte overbærende når jeg spurte om det var plass til sykkelen min.
Mens jeg venta på bussen kom det bort en pensjonert lærer som var ute og lufta bikkja. Han var fra Liverpool, hadde gått på skole ned John Lennon, og hadde vært oppe i Nord-Skottland første gang med sin bestemor som jobba for Barbara Cartland. "A nasty woman". Han fikk jeg ikke tatt bilde av.

Posted by alferling 07:41 Archived in Scotland

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Hei. Høres ut som det er blitt bedre vær iallefall:) Syns kommentaren om B. Cartland er en slager. Litt dumt at du ikke får ta med sykkelen på hverken tog eller minibuss, du får ta med en sånn sammenleggbar sykkel neste gang. Ha det fint:)

by gull

Bortsett fra små/trange tog og busser, høres dette ypperlig ut!Lykke til med seeing av kamp (lurer på hvem "orknerne" holder med?)og båten til Shetland.
det er vel for sent nå å neve The italian Chapel, på øya Lambs Holm? Bygd av italienske krigsfanger..
God tur videre! :)

by maritG

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint